Home / Riolering vervangen

Riolering vervangen

Zijn uw rioolbuizen en afvoerpijpen aan vervanging toe?

Het rioleringssysteem van een gebouw moet perfect functioneren. Niemand wordt graag opgezadeld met een overlopende dakgoot, verstopte afvoer, lekkende rioolbuis en bijkomende geurhinder. 

Taurus Riooltechniek heeft op dit vlak een jarenlange ervaring. Als u regelmatig te maken hebt met verstoppingen van afvoerbuizen en lekkage, is het rioleringssysteem misschien aan vervanging toe.

Heeft u vragen? Of heeft u advies nodig over een acuut rioleringsprobleem, neem gerust contact met ons op.
Onze bekwame vakmensen staan altijd voor u klaar!

Bel Taurus Riooltechniek 040 – 248 35 75

De oorzaak van verstopping en lekkage opsporen

Een rioolbuis of afvoerpijp verstopt? Taurus Riooltechniek kan voor u de plaats en de oorzaak opsporen met behulp van camera-inspectie. Ook een verstopte regenpijp kunnen we inspecteren met onze kleurencamera’s. Als blijkt dat ontstoppen en reinigen van de rioolpijp of regenbuis geen blijvende oplossing is voor het probleem, raden we aan om de afvoerbuis volledig te vervangen.

Bij een lekkende buis sporen we de plaats van lekkage op met behulp van onschadelijke rook. Onze rook generator blaast rook in het rioleringssysteem. Als deze rook bovengronds ergens te zien is, bevindt er zich op die plaats een lek. We gaan na of repareren ter plaatse mogelijk is, of dat beter de volledige buis wordt vernieuwd.

Een bestaand rioolstelsel vernieuwen 

Bij voortdurende problemen met verstoppingen en lekkages, is het rioolstelsel van een gebouw aan vervanging toe. Taurus Riooltechniek kan voor u de bestaande buizen verwijderen en gloednieuwe afvoeren en rioolbuizen plaatsen. Indien gewenst, voorzien wij ook een vetafscheider voor de afvoeren van keukens.

Wij verzorgen niet alleen de afvoer van afvalwater maar ook van regenwater. We kunnen een hemelwaterafvoer installeren en aansluiten op het rioolstelsel van de gemeente. Taurus Riooltechniek neemt alle graafwerkzaamheden en installatie-activiteiten op zich. Bij Taurus Riooltechniek kunt u overigens ook terecht voor de installatie van een rioleringssysteem bij nieuwbouw.

Uitvoeren van onderhoud

Na het aanleggen van nieuwe rioolbuizen en afvoerpijpen, kunnen wij voor u regelmatig het rioleringssysteem en de regenwaterafvoer schoonmaken. Met het preventief onderhouden van het volledige rioleringsstelsel van het gebouw, voorkomt u dat buizen terug gaan dichtslibben en evenutuele schade ontstaat.

Een bekend rioleringsbedrijf voor zowel particulieren als bedrijven

Taurus Riooltechniek in Eindhoven is begonnen als familiebedrijf en kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring o het gebied van rioleringen. We geven een uitgebreide service aan onze klanten. Voor acute verstoppingsproblemen kunt u ons 24 uur per dag/7 dagen per week bereiken. Na ontstoping van en leiding heeft u als klant recht op een garantietermijn van zes weken.

Gratis advies geven en op voorhand een duidelijke vrijblijvende offerte opstellen. Dat hoort allemaal tot onze standaard werkwijze. In ons klanten bestand vindt u niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, woningbouwverenigingen en verenigingen van eigenaren.